DIERENASIEL
Het opvangen en verzorgen van zwervend aangetroffen honden- en katten alsmede van honden- en katten waarvan afstand is gedaan is de hoofdtaak van het dierentehuis.
Elk jaar worden er steeds meer dieren opgenomen. Dit heeft enerzijds te maken met het feit dat de gemeente steeds verder uitbreidt, waardoor er ook meer huisdieren komen en aan de andere kant is er een tendens dat een dier steeds meer als een artikel wordt gezien wat ook met gemak weggedaan kan worden als het niet meer bevalt. Het praatje 'ik doe afstand van mijn kat omdat hij niet meer past bij de kleur van mijn nieuwe bank' is geen bakerpraatje maar helaas werkelijkheid.


HONDEN AFDELING
Het dierentehuis heeft 20 verblijven waar zwerf en afstandshonden opgenomen kunnen worden, daarnaast is er een quarantaine ruimte en een ziekenboeg.
De dieren die in ons dierentehuis komen hebben een diervriendelijk bestaan, natuurlijk een eigen huis is nog veel en veel beter, echter ze komen zeker niets tekort. Naast eten, drinken en een schone warme slaapplaats is er altijd een vriendelijk woord of aai te vinden en kunnen ze op zijn tijd heerlijk buiten spelen op een van de speelweiden. Alle honden zijn onderzocht door de dierenarts, waarnodig gent en gechipt. U bent zeker van harte welkom om te komen kijken naar een hond die u in volle overtuiging een nieuw tehuis wenst te geven. Voor informatie over de verzorging en kosten van een hond ga naar
De honden bijsluiter van de LICG.

KATTEN AFDELING
Er zijn vier ruime plaatsingskamers in het dierentehuis, daarnaast zijn er quarantaine verblijven, ziekenboegen en ruimte waar drachtige en zogende moederpoezen kunnen verblijven. Regelmatig hebben we zowel oudere als jongere katten. We kunnen u zeker aanraden om ook eens naar onze middelbare en wat oudere katten te komen kijken. Zeker deze dieren verdienen een nieuw tehuis, zijn vaak zeer aanhankelijk en hunkeren naar een liefdevolle omgeving waar alle aandacht op hun gericht is. Ook voor onze katten geldt u bent welkom om te komen kijken naar eventueel de kat van uw dromen. Voor informatie over de verzorging en kosten van een kat ga naar De katten bijsluiter van de LICG.


Prijzen asiel 2017

Plaatsing

Katten tot 1 jaar          127,50 
katten vanaf 1 jaar        90,00
Raskatten                              + 20%
Katten ouder dan 10 jaar   - 10%

Honden tot 1 jaar         230,00
Honden vanaf 1 jaar    155,00
Rashonden                             +20%
Honden ouder dan 7 jaar   - 10%

Afstandkosten

Kat                                     17,50
Hond                                  37,50

Prijzen excl. eventuele entings, identificatie, registratie kosten, ontworm en ontvlooikosten
prijzen onder voorbehoud
Bij plaatsing van een hond gaat er een proefdag vooraf, 08.00 uur halen op de proefdag en om 16.00 of 15.30 uur uiterlijk terug brengen!!!
Home     Dierenpension     Te plaatsen dieren      Achtergrond info    Links   Contact & Info